Aspa Verkstad – Håndlagde skaphåndtak og knotter

Aspa Verkstad i Östergötland, Sverige ble grunnlagt i 2013 med et oppdrag om å lage unike håndtak, knotter og andre ting til møbler, og for å holde produksjonen av håndlagde ting i live. Inspirasjonen til håndtakene kommer fra naturen i området og kulturarven fra den svenske regionen Östergötland.

Aspa Verkstad er en liten, lokal bedrift som designer alle produktene. All produksjon er gjort for hånd med meget høy fokus på kvalitet og på materialene som brukes i produktene. Utvalget av håndtakene, knottene og krokene er basert på to samlinger; Qvarnshammar - en serie av håndlagde smidde ting som håndtak, knotter og kroker, og Bersbo – håndlagde ting av solid kobber.

Designet bak de håndsmidde håndtakene, knottene og krokene kommer fra gamle gårdsplasser og gårder som er i området rundt Östergötland, Sverige. De håndlagde produktene er rettet mot folk som har en interesse for en mer rustikk og landlig stil i interiøret sitt. Navnet Qvarnshammar er inspirert av et gammelt jernverk som har samme navn, og det ligger på nordsiden av byen Motala i Sverige. Fabrikken bruktes til å lage metallinventar, armeringsjern, spiker og andre jern- og stålprodukter. Fabrikken ble stengt for lenge siden, men nå lever navnet videre gjennom håndtakene, knottene og krokene fra Aspa Verkstad.

Bersbo-håndtaket er laget av solid kobber uten belegg, lakk eller noen annen form for etterbehandling. Det er polert når du får det, men aldringsprosessen starter direkte etter at det er tatt ut av pakningen og det får sin første kontakt med luft og andre miljøfaktorer. Bersbo-håndtaket får en vakker og ekte patina over tid. Navnet Bersbo er også inspirert av området i Östergötland, Sverige. Bersbo pleide å være en liten gruvelandsby i Östergötland hvor det var en kobbergruve. Gruvedriften startet i 1500 og ble avsluttet tidlig på 1900-tallet.

Aspa Verkstad designer også håndtak, knotter og kroker med en kontrakt fra begge selskapene, men også til private forbrukere. Du er velkommen til å ta kontakt med Aspa Verkstad hvis du har en idé til et nytt design på et håndtak eller en knott.

Allebeslag er eksklusive forhandlere for Aspa Verkstad i Norge